Nourul Wahab ajak rakan artis yang lain samann peniaga produk kecantikan

Penyayi yang tidak asing di negara kita iaitu Nourul Wahab,beliau berangg dengan tindak4n sesetengah pihak yang menggunakan nama serta gambarnya tanpa kebenaran bagi mempromosikan produk produk kecantikan di laman media sosial.

Agak Tak tau dah nak bercakap macam mana lagi dengan sikap ambil mudah setengah pengusaha produk dan peniaga. Ada yang juga kata bukan laku pun guna gambar artis. Tapi ternyata artis membantu juga kan?

Tegas Nourul atau nama sebenarnya Noorul Huda Abdul Wahab, 41, perbuatan itu disifatkan sebagai p3ncabvlan haknya dan beberapa rakan selebriti lain yang turut menjadi mangs4 oleh pengusaha produk kecantikan ini.

Katanya “Artis makan, hidup atas angin ke? Bayar bil guna air ke? Ada sesetengah orang guna gambar-gambar kami sebagai bahan promosi produk yang mungkin boleh membantu perniagaan mereka.

“Kami berniaga juga. Nama kami, imej dan trademark adalah bisnes kami. Guna nama kami bermakna menggunakan imej dan nama. Imej itu lah ada harganya. Nama itu pun ada harganya.

Dia meluahkan rasa amat kesal terhadap individu individu ini yang menggunakan nama serta gambarnya tanpa meminta kebenaran terlebih dahulu.

Tambahnya lagi,“Tarik orang ramai untuk menggunakan produk yang dijual dengan guna artis. Tapi digunakan tanpa kebenaran bagaikan “d1cabvl”,” katanya.

Kata Nourul,“Kalau anda ada produk, anda nak protect produk anda. Sama juga dengan kami, kena protect nama dan imej kami. Guna sewenang-wenangnya macam ni bukanlah satu sikap yang profesional. Sebab tu orang kata pengetahuan tu penting. Kalau tak tau, kita mungkin sesatt.

Kelihatan Nourul meluahkan rasa kesal itu menerusi laman media sosial di Instagram miliknya pada Ahad.

Selain itu, Nourul berkata dia tidak mahu memberi muka kepada mana-mana individu yang menggunakan imejnya bagi melariskan produk produk mereka.

Susulan daripada itu Nourul menerusi laman media sosial di Facebook miliknya turut menyeru kepada beberapa selebriti yang lain seperti Zizie Izette, Vanida Imran, Fasha Sanda dan Erra Fazira sekiranya mahu mengambil tindakan undang-undang sebagai pengajaran buat usahawan berkenaan.

Perasaan yang diluahkan oleh nourul “Aku gerammm! Ni baru kali kedua berlaku pada saya. Artis lain saya tengok dah banyak. Mungkin mereka tak tahu atau mereka ‘sedekah’. Saya faham ada yang baik hati. Tapi biar lah berpada-pada nak baik pada mereka yang berniaga seperti ini. Kita pun kalau buat bisnes kita nak berkat. Jadi jangan cur1 atau cabull hak orang lain untuk keuntungan sendiri!” katanya.

“Kali ini saya akan ambil tindakann undang undang. Sebab dah tak boleh bagi muka lagi. Bukan untuk saya seorang sahaja, tapi ianya untuk protect semua artis artis yang lain. Dalam masa yang sama bagi pengetahuan undang-undang sikit kepada mereka yang buta tuli ini. Jadi kita tengoklah apa kata peguam nanti.

Sebelumini, sebuah jenama produk kecantikan dikatakan telah menggunakan beberapa gambar selebriti tempatan sebagai rujukan bagi rona kulit krim foundation yang dijualnya.

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook KakiHavoc untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

SUMBER:Mstar/vanilla

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*