Vide0 Bela 30 Ekor Ikan Arapaima Di Kolam Terbuka Dato Aliff Ni Undang Paad4hh

Bagi yang mengikuti perkembangan jutawan kosmetik terkenal, Dato’ Aliff Syukri di media sosial sudah pasti mengetahui bahawa beliau gemar menghias laman rumah agamnya menjadi sangat indah, tak ubah seperti suasana di taman rekreasi yang sebenar. Ada saja yang ingin dilakukan oleh beliau setiap kali turun padang untuk melihat sekitar halaman rumahnya termasuklah kolam ikan kesayangannya itu.

BACA :

Bercucuk tanam bersama anak perempuannya

Terbaru, Dato’ Aliff telah memuat naik satu video di Instagram yang memaparkan dia membeli 30 ekor ikan baru sebagai tambahan di kolam ikan tersebut sambil dibantu oleh beberapa orang lain.

Lagi sebulan ikan saya akan besar 2X ganda..30 ekor ikan Arapaima

Bagi yang tidak tahu, Arapaima merupakan sejenis ikan gergasi air tawar dari Sungai Amazon namun kini telah dipelihara di Malaysia. Ikan ini boleh membesar dengan panjang 2 hingga 25 meter dan berat boleh mencecah 100kg seekor.

Walaupun Arapaima tersebut telah ditempatkan dalam kolam ikan itu dengan selamat tetapi jelas sekali mendatang rasa kurang senang ramai apabila rata-rata netizen berasa risau akan keselamatannya.

Tak seram ke bela ikan ni? Silap2 nanti ikan tu telan Dato’

kredit :kisah dunia

Dato’ kena tutup kolam tu sebab Arapaima boleh lompat keluar

kredit :kisah dunia

Kenapa sebelum nak bela tak kaji? Anak kecik2 lagi, buatnya dia ngap

kredit :kisah dunia

Ikan spesis ni ceder4kan orang tau. Jangan hulur tangan

kredit :kisah dunia

Ikan ni bah4ya..hati2..lebih baik bina kolam bertutup

kredit :kisah dunia

Hal ini turut menarik perhatian Dato’ Aliff apabila beliau menjawab segala teguran para netizen.

Saya tau la korang pun nak sebenarnya ikan saya tu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @KakiHavoc untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber : IG aliffsyukriterlajaklaris Anim Agro Technology / mamakusyg